Képzéseink

PROACTIVE COMMUNICATION

BEFOLYÁSOLÁS – FIGYELEM – MEGGYŐZÉS

„A szó veszélyes fegyver, és van, aki fegyvertelen” – fogalmazta meg találóan egy régi dal. Mit és hogyan mondunk, írunk? Sok minden múlhat rajta. Hogyan értelmezzük az elmondottakat, mennyire könnyű vagy éppenségre nehéz elolvasni egy szöveget? Ennek megfejtéséhez nyújt segítséget a kétnapos tréning.

Hogyan beszélünk? Figyelnek eléggé ránk, vagy csak mondjuk a magunkét fölöslegesen? Figyeljük azt, amit mondanak nekünk? Hallgatjuk vagy csak halljuk?  Hogyan kommunikáljunk aktívan, és hogyan váljunk figyelmes hallgatókká, ezt beszéljük meg, közösen.

Olvassák-e írásainkat vagy csak a fióknak készülnek? A tanfolyam során megtanuljuk értékelni, mérni saját írásainkat. Észrevesszük, hogy mitől érdekes egy írás, milyen az „olvashatatlan” szöveg. Nem irodalmi és nem is esztétikai elemzésről van szó. Sokkal inkább arról, hogyan tudunk „rendet tenni” saját kommunikációs készletünkben, és hogyan értelmezhetjük egyszerűbben embertársaink szóbeli vagy írásbeli közléseit.

A segítség jól jöhet a mindennapokban is…

NEW-SCHOLAR

TANÍTÁSRÓL – TANULÁSRÓL MÁSKÉPP

Milyen felnőttek lesznek a most még iskolapadokat koptató gyermekeink, fiataljaink? Boldogok, sikeresek, elégedettek, nyugodtak? Esetleg túlhajszoltak, stresszesek, vagy éppen közömbösek, érzéketlenek? Nem tudni. Az viszont egyre világosabb, hogy a mai iskolarendszer nem készíti fel az életre a fiatalokat, inkább csak sablonokat, elméleteket ad át, és nem gyakorlatias, értékes képességekkel vértezi fel őket.

Azon vagyunk, hogy ez változzon. Azon vagyunk, hogy a pedagógusok lépjenek ki a „robot” szerepből, és neveljenek gondolkodni, tenni akaró, tehetséges, életképes emberpalántákat. Hogy az iskola ne a szükséges rossz legyen, ahol mindenki a kicsengetést várja, hanem jól érzi magát, feltöltődik, és élvezi az ott töltött időt.

Saját és külföldi módszerek alapján nyújtunk segítséget azon szakembereknek, akik szeretnék ezt a víziót valóra váltani.

SELF-MANAGEMENT

HARMÓNIÁBAN-MAGAMMAL-TÁRSAIMMAL

Mikor vagyunk boldogok? Tudunk-e örülni az apró dolgoknak? Képesek vagyunk a jelenben élni?

Hogyan ébredünk reggel? Tele vagyunk gondokkal, vagy örülünk az új lehetőségeknek? Képesek vagyunk úgy beosztani időnket, ellátni feladatainkat, hogy élményt jelentsenek és nem állandó terhet, stressz forrást?

Hogyan telik egy átlag napunk? Mennyi időt töltünk családunkkal, munkahelyünkön, vagy éppen okos készülékeinket nézegetve? Mit érzünk a nap végén? Jó volt az elmúlt 24 óra, vagy jó, hogy elmúlt?

Az élet csupa változásból, fordulatokból áll, mégis képesek kell lennünk a nehezebb pillanatokban is – saját egészségünk érdekében – higgadtsággal kezelni az otthoni, illetve a munkahelyi helyzeteket.

A kétnapos tréning olyan eszközöket, módszereket mutat be a résztvevőknek, amelyek minden helyzetben megoldást kínálnak a hatékonysághoz, sikerhez, örömteli pillanatok szerzéséhez és a tartós, belső nyugalomhoz.